loading...
پـَـــنـــدِ فـــــــــــــارســـــی - پندفارسی - پندفا - پندها
عاشق بازدید : 1470 شنبه 18 آبان 1392 نظرات (0)

انزو آنسلمو فراری (ENZO ANSELMO FERRARI) در 18 فوریه 1898 در شهر مودنا ایتالیا و در خانواده ای اهل صنعت متولد شد. انزو جوان علاقه زیادی به تحصیلات رسمی و آكادمیك نداشت ولی شیفته مسابقات اتومبیلرانی بود.

وی دوران سربازی در جنگ جهانی اول (1918 – 1914) در واحد نگهداری از چهارپایان آغاز نمود ولی در حین خدمت در سال 1916 براثر شیوع اپیدمی آنفولانزا بشدت مریض شد و از سربازی معاف گردید در همان دوران پدر وی بر سر همین بیماری بدرود حیات گفت.
بحران اقتصادی و مالی ناشی از جنگ باعث گردید تا شركت خانوادگی آنها ورشكسته شود و انزو فراری پس از سعی و تلاش ناموفق در آغاز بكار در كارخانه فیات، در شركت كوچكی بنام CMN مشغول بكار گردید. شركت CMN در زمینه تبدیل كامیونها و انواع وانت به خودروی سواری فعالیت داشت...

انزو فراری



فراری جوان در سال 1919 با حضور در تیم اتومبیلرانی شركت CMN وارد دنیای مسابقات گردید ولی موفقیت چندانی كسب ننمود. وی در سال 1920 شركت CMN را برای كار در شركت آلفارمئو ترك نمود و توانست موفقیت قابل توجهی را در مسابقات محلی بدست آورد.
مسابقات سال 1923 و در جریان مسابقه منطقه Ravenna وی پس از پیروزی با مادر Francesco Bacarra معروفترین خلبان جنگی ایتالیا كه در جنگ جهانی اول كشته شد آشنا شد و مجسمه كوچكی كه تزئین كننده هواپیمای جنگی Bacarra بود و پس از سقوط از لاشه هواپیمای جنگی وی بدست آمده بود را بعنوان یادگاری دریافت كرد.

فراری در سال 1932 تصمیم گرفت كه با قالبگیری از این مجسمه و نشان كوچك از آن بعنوان آدم و نشانه خودروهای مورد استفاده اش در مسابقات استفاده كند كه علامت اسب آرم فراری در واقع همان نشان است. البته Fabio Tiglioni نیز به دلیل هم دوره بودن پدرش با خلبان Baracca از علامت اسب فوق الذكر كه به ایتالیایی Cavallino rampante (‌امروزه بعضا فراری را در نشریات ایتالیائی به اسم مارک اسب در حال پرش می شناسند)‌ یا اسب در حال پرش نام دارد بر روی موتور سیكلتهای ساخت كارخانه معروف Ducati استفاده می نمود و بعدها فلادرا بر اثر توافق خصوصی با انزو فراری استفاده آن را كنار گذاشت علامت شركت پورشه آلمان نیز به دلیل استفاده از نشان شهر محل تولیدآن 'اشتوتگارت' که نشانه یک اسب سیاه در حال پرش است بسیار شبیه به فراری می باشد.
موفقیت فراری در مسابقات محلی باعث گشت تا آلفارومئو پیشنهاد شركت در مسابقات مهمتری را با وی در میان بگذارد ولی فراری علاوه بر رد پیشنهاد فوق از رانندگی اتومبیلهای مسابقه دست كشید، البته وی در سال 1927 در چند مسابقه شركت نمود ولی هیچگاه بطور حرفه ای به دنیای رانندگی بازنگشت. در واقع می‌توان گفت كه انز فراری تصمیم بسیار شجاعانه ای گرفته بود و با علم بر اینكه موفقیت وی در مدیریت تیم بیشتر از رانندگی حرفه ای است در سال 1929 تیم اتومبیلرانی فراری را تاسیس نمود تیم فراری توانست با بهینه سازی اتومبیلهای ساخت آلفارو به موفقیت چشمگیری دست یابد انزو فراری از سال 1938 رسما بعنوان مدیر واحد تولید خودروهای مسابقه ای شركت آلفارو مئو منصوب گردید.

همزمان با بروز جنگ دوم دولت فا شیست موسولینی شركت آلفارو مئورا مصادره نمود البته تغییر چندانی در واحد سرپرستی فراری پدیدار نشد و تیم فراری كه بر اساس قرارداد با آلفا رمئو تا چهارسال اجازه شركت در مسابقات را نداشت موقتا تغییر نام داد و چندوقتی به ساخت ابزار آلات و قطعات هواپیما مشغول بود در طی این مدت اتومبیل مسابقه ای Tipo 815 را نیز عرضه كرد كه با توجه به محدودیت فوق بسیار كم رنگ در مسابقات ظاهر شد. كارخانه كوچك فراری در سال 1943 به شهر مارانلو Maranello نقل مكان نمود. با وجود بمباران وتخریب كامل آن در سال 1944 (جنگ جهانی دوم) كارخانه فراری از نو ساخته شد و فعالیت خود را از سال 1946 از سر گرفت.

در همان سال فراری تصمیم گرفت خط تولید خودروهای اسپرت غیر مسابقه ای را جهت كسب سود و منفعت مالی لازم برای تامین بودجه تیم فراری كه نام صحیح آن sulderia Ferrari (به معنی اسطبل فراری است) را افتتاح نماید. در همین راستا شركت خودروسازی فراری تحت عنوان Ferraris .P.A در سال 1945 تاسیس گردید.
اولین خودروی غیر مسابقه ای فراری در سال 1947 با نام 125 S عرضه شد. این اتومبیل زیبا و سریع مجهز به موتوری 12 سیلندر بود كه فقط CC1500 حجم داشت. بدین ترتیب شركت فراری پا به عرصه خودروسازی نهاد با این امید كه بتواند اتومبیلهای مشتری سپند تولید نماید و با سود عاید شده از محل فروش آنها تیم اسكودر یا فراری را سرپا نگه دارد. در سالهای بعد اتومبیلهای فراری سمبل زیبائی صنعت خودروسازی شدند كه این امر نیز مرهون تیز هوشی انزو فراری و به خدمت گرفتن طراحان و استودیوهای طراحی معروف همچون scaglietti ****** Bertone ****** Pinin farria Tovring ****** vignale ****** ghia****** می‌باشد.
پس از سرازیر شدن درآمد حاصل از تولید خودروهای غیر مسابقه ای دیری نپائید كه سرمایه گذاریهای به ثمر رسیده و درخشش خودروهای فراری در مسابقات جهانی آغاز گردد. تیم فراری رسما در سال 1950 در مسابقات فرمول یك شركت نمود و اولین پیروزی خود را در سال 1951 در جریان مسابقه بزرگ (Grand Prix) انگلستان بدست آورد. سال بعد آلبرتو آسكاری راننده معروف آرژانتینی اولین مدال قهرمانی جهان را برای فراری كسب نمود. و بدین ترتیب روند موفقیت تیم فراری كه قدیمی ترین تیم فرمول 1 به حساب می‌آید و تقریبا تمام ركوردهای فرمول 1 از جمله 14 عنوان قهرمانی رانندگان 14 عنوان قهرمانی خودروسازان را به یدک می کشد آغاز شود.

موفقیت تیم اسكودریا فراری مرهون جدیت و جسارت مردی است كه تا هنگام مرگ در سن 90 سالگی همچنان مدیریت تیم خود را حفظ كرد.
انزو فراری در محیط كار بعنوان مردمی خشن جدی و سخت گیر معروف بود. وی پس از فوت پسرش آلفرد فراری معروف به دینو (Dino) كه در سال 1956 در سن 24 سالگی در گذشت انزو فراری بیش از پیش گوشه گیر شد و تا پایان سیاست همواره در غم ازدست دادن فرزند و به نشانه تیره شدن دنیا در پیش رویش عینك آفتابی به چشم داشت. علیرغم رویه فوق الذكر وی هیچگاه عشق و علاقه به اتومبیلرانی را از دست نداد و تا آخرین لحظات مشغول اداره تیم اتومبیلرانی خود بود. فراری نیز مانند بسیاری دیگر از صنعتگران و مخترعین از لحاظ محاسبات و مذاكرات مالی بیشتر احساسی عمل می نمود و همین امر باعث گشت كه شركت وی دچار بحران مالی


وی پس از سالها مقاومت بالاخره در سال 1965 تعدادی از سهام شركت خودروسازی فراری را پس از شكست در مذاكرات با شركت فورد به شركت فیات بفروشد. میزان سهام شركت فیات در سال 1969 به %50 و در سال 1988 به %90 افزایش یافت. انزو فراری تا سال 1971 سمت مدیریت عامل شركت فراری را حفظ نمود ولی همواره و تا پایان عمر از چهره های موثر در تصمیم گیریها باقی ماند. در حال حاضر تركیب سهام فراری تغییر یافته است بنحوی كه %85 سهام آن متعلق به شركت فیات %5 آن متعلق به گروه Mudabala و %10 دیگر به پسر انزو فراری یعنی آقای پیرو فراری تعلق دارد. دراین قسمت آورده شده است.
انزو فراری به پاس خدمات شایسته اش و كسب اعتبار برای كشورش به دریافت عالی ترین نشانهای كشور ایتالیا از جمله شوالیه (cavaliere) و فرمانده (commendatore) نایل گشت و علاوه بر آن چندین لقب افتخاری در دیگر كشورها نیز دریافت نمود. صنعت خودرو همواره مدیون تلاشهای افرادی چون فراری، دكتر پورشه، سوپیشرو هوندا، هنری فورد كه هر یك با سبكی كاملا متفاوت این صنعت را پیش بردند خواهد بود.

عکس لافراری

 

ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • نویسندگان
    آمار سایت
  • کل مطالب : 332
  • کل نظرات : 25
  • افراد آنلاین : 11
  • تعداد اعضا : 0
  • آی پی امروز : 88
  • آی پی دیروز : 53
  • بازدید امروز : 359
  • باردید دیروز : 102
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 461
  • بازدید ماه : 726
  • بازدید سال : 9,630
  • بازدید کلی : 367,388